Bij einde seizoen ook nieuwe teamindelingen.....
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 2 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 20 april 2024
Tijd T/U Team Tegen team
12:00 Thuis Meisjes O10-1 HC Etten-Leur MO10-2
13:00 Thuis Meisjes O16-2 HC Walcheren MO16-2
Communicatiecomm. 23 Mei

Bij einde seizoen ook nieuwe teamindelingen.....

Nieuws afbeeldingHet eind van het hockeyseizoen komt helaas alweer in zicht.
Dat betekent ook dat er nieuwe teamindelingen gemaakt moeten worden.
Dit is elk jaar weer een gepuzzel voor de lijn coördinatoren en de Technische Commissie (TC) en roept wellicht ook wel de nodige vragen op.
Wij kunnen ons dan ook voorstellen dat het voor de leden van belang is om te weten hoe de teamindeling tot stand komt.
Misschien loop je al rond met de vraag, hoe gaat dat nou in zijn werk? Wie bepaalt eigenlijk de teamindeling? En hoe komt de indeling tot stand? Wij nemen jullie graag mee in het proces.

Het streven van Tempo is dat de teamindeling zorgvuldig en transparant verloopt en dat uiteindelijk elke speler in het juiste team terechtkomt. Plezier en uitdaging staan hierbij voorop.

Wij kijken naar een goede balans in de elftallen, verdeling eerste- en tweedejaars, zodat op ieder niveau leuk en goed gehockeyd kan worden en dat spelers zich kunnen ontwikkelen.
Daarnaast wordt er gekeken naar de sterkte van individuele spelers. Om de informatie over de teams en de spelers te verzamelen maken we gebruik van de input die we ontvangen uit een aantal tools.  

Eén daarvan is de enquête. Hierin kunnen de leden zelf aangeven in welk team ze zouden willen spelen en met wie. Op deze manier krijgen we meer inzicht in de wensen van onze leden.
Hier wordt rekening mee gehouden met de teamindeling, echter kunnen we helaas niet altijd aan de wensen voldoen.
De enquête is dit jaar twee maal uitgestuurd, omdat bij de eerste keer alles anoniem ingestuurd werd, waar we niets uit kunnen herleiden, waarvoor excuses.
Vul deze WEL in, ook als je al op hebt gezegd (MOET voor 01.06.2023), we willen als Tempo altijd verbeteren.

Een andere tool is het TIPS formulier. De bijlage geeft een indruk van een TIPS formulier.
Deze evaluatieformulieren worden 2 maal per jaar naar de Trainers en Coaches van de junioren en jongste-jeugd teams gestuurd om in te laten vullen.
Het TIPS-formulier is opgebouwd uit verschillende aandachtsgebieden zoals hockeytechniek, spelinzicht, spelbeleving en inzet en trainbaarheid.
Zowel de Trainers als de Coaches kunnen per speler een punt toekennen voor dat item. Meestal wordt een speler dus door 3 of 4 verschillende personen beoordeeld aan de hand van een TIPS formulier.
Deze cijfers geven vervolgens een gemiddeld cijfer en daarmee krijgen we een goed beeld van het niveau van de speler.

Gedurende het seizoen zal de lijn coördinator ook een aantal wedstrijden of trainingen bekijken van de verschillende teams in zijn of haar lijn.

Uiteindelijk kijken we dus naar een mix van hockeyontwikkeling (hoe goed kan een kind leren hockeyen), hockeykwaliteit (hoe goed kan een kind hockeyen), motivatie, inzet, gedrag, trainingsopkomst en vrienden/ vriendinnen. Om elke (schijn van) partijdigheid te vermijden en een zo objectief mogelijk proces in te richten zijn hier dus veel mensen bij betrokken en worden ‘ouders van’ niet meegenomen in de boordelingen via de evaluatieformulieren.
Het is voor alle betrokkenen in het proces altijd mogelijk om de gemaakte keuzen en de motivatie uit te kunnen leggen.

Natuurlijk realiseren wij ons dat niets perfect is.
Er zal altijd een speler (of ouder) zijn die niet tevreden is met de indeling en dat zullen we altijd serieus nemen.
Het is een proces van wikken en wegen, keuzes maken en soms concessies doen.
Maar we proberen iedereen die Tempo lid is, op zijn/ haar niveau in het juiste team te plaatsen, om op die manier met plezier naar de trainingen en wedstrijden te gaan.

Dit jaar worden de teams bekend gemaakt op 18 Juni 2023.

Nog vragen over deze procedure? Technische Commissie en lijn coördinatoren staan tot jullie beschikking. 

Bijlage