LG algemeen

Alle thuiswedstrijden van dinsdag 20 juni 2023 zijn afgelast

LG algemeen

LG-hockey staat voor Lichamelijk Gehandicapten

Hockey. Het gaat hierbij om jongeren en jong volwassenen vanaf 8 jaar, die niet rolstoelafhankelijk zijn. Hun motorische beperkingen maakt het niet mogelijk om met hun leeftijdgenoten in het reguliere hockey mee te komen. Met de beperkte loop-, hand- en /of motorische coördinatiefunctie is het echter mogelijk deel te nemen aan de hockeysport. Bij het LG-hockey van MHC Tempo gaat het om het beleven van plezier aan het hockeyspel en om de integratie van LG-jongeren en jong volwassenen in een reguliere sportvereniging.

Het LG-hockey programma

Tijdens een hockeyseizoen bestaat het LG-hockeyprogramma uit de volgende onderdelen:

* De wekelijkse training op zaterdag en ook regelmatig op dinsdag. Voor exacte tijden zie www.mhctempo.nl/LG-hockey. Na de training wordt er gezamenlijk iets gedronken.

* Ongeveer 8 competitiewedstrijden die bij Tempo en bij andere verenigingen door heel het land gespeeld worden..

* In de winterperiode een aantal zaalhockey trainingen in Huybergen

* Zaalhockey- en veldhockeytoernooien gedurende het jaar. Tijdens de toernooien wordt gespeeld tegen LG-teams van andere verenigingen.

* Gelegenheid tot deelname aan overige MHC Tempo-activiteiten.

Kennismaken met LG-hockey en de aanmelding.

Kinderen en jongeren die belangstelling hebben voor het LG-hockey en nader kennis willen maken, kunnen meedoen aan drie proeftrainingen op zaterdagmorgen. Na deze proeftrainingen wordt in overleg met ouders/ verzorgers nagegaan of de speler in motorisch en cognitief opzicht past binnen de doelgroep van het LG-hockey. Voor informatie mail naar [email protected]